magazin

Mandlové mléko má mnoho výhod a chutná výborně: Dopřejte si ho v těchto jídlech bez výčitek

I vy uvažujete, že vyměníte na čas klasické mléko za rostlinné? Vyzkoušejte mandlové.

I vy nahrazujete živočišné mléko rostlinnými alternativami? Vyzkoušejte mandlové mléko, které má jemnou krémovou texturu, množství vitamínů a minerálů, je absolutně veganské a dá se použít v sladkých i slaných jídlech.

Téměř každý recept, který používá běžné kravské mléko lze bez problémů provést i s mandlovým. Navíc toto rostlinné mléko mnohé z jídel vylepší.

Určitě znáte smoothies a různé dezerty s mandlovým mlékem. Dá se však použít také to hlavních jídel. Hledáte inspiraci? Vyzkoušejte tyto recepty:

Snídaně: Francouzky mléčný toast
Výživné, vůně a chuť snídani na francouzský způsob:

V misce rozmíchejte dvě celá vejce, přidejte do nich polévkovou lžíci skořice, prípadnetiež vanilkový extrakt. Dobře promíchejte. Nakonec do směsi přidejte 1/3 šálku neslazeného vanilkového mandlového mléka.

Rozehřejte pánev s kokosovým olejem. Toasty nebo krajíce chleba namáčejte ve vaječné směsi, nechte je chvíli tam, aby nasáli všechny ingredience a šup na pánev. Z každé strany opékejte asi 3-4 minuty.

Ozdobte čerstvým ovocem, přírodním arašídovým máslem nebo řeckým jogurtem a podávejte.

Oběd: Krémové linguine s mandlovým mlékem
Linguine jsou italské těstoviny, které mají tvar zploštělých špaget. V tomto receptu s chutnou omáčkou z mandlového mléka.

potřebujete:

hrubozrnná sůl a mletý pepř

340 g linguine

450 g chřestu

1 střední cuketa

110 g hrášku

1/2 šálku mandlového mléka

1 polévková lžíce másla

2 lžíce čerstvě nasekané estragonový natě

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou vařte těstoviny, aby byly al dente. Potom přidejte chřest, cuketu a hrášek a ještě povařte asi 3 minuty. Odložte 1/2 šálku z těstovin a směs sceďte.

V hrnci přiveďte k varu smetanu a máslo, přidejte do zelenino-těstovinové směsi přilijte těstovinovou vody, aby vznikla řídká omáčka – po vychladnutí zhoustne. Dochuťte solí, pepřem a ozdobte nasekaným estragonem nebo petrželkou.

Večeře: krémový špenát s mandlovým mlékem
Když vyměníte běžné kravské mléko za mandlové při přípravě špenátu, dostanete krémovější výsledek s hedvábnou texturou. Zdravou večeři máte za pár minut. Abyste měli dostatek bílkovin, přidejte pošírované vejce nebo tofu.

potřebujete:

500 g baby špenátu

4 lžíce nesoleného másla

2 šalotky, nakrájené na tenké plátky

3 lžíce univerzální mouky

2 šálky neslazeného mandlového mléka

½ šálku strouhaného sýra

sůl

čerstvě mletý pepř

¾ šálku Panko (japonská strouhanka)

2 lžíce najemno nasekaných mandlí Marcona

Troubu předehřejte na 210 ° C. Ve velkém hrnci zahřejte trochu vody – asi na výšku 2,5 cm. Po hrstech přidávejte špenát, aby vyschl. Zvadlý špenát sceďte a vytlačte z něj co nejvíce vody.


V druhém hrnci roztaví 2 lžíce másla. Přidejte šalotku; vařte na mírném ohni do změknutí. Přimíchejte mouku a povařte 1 minutu. Přilijte mandlové mléko, vařte 5 minut za občasného míchání. Nyní do něj přimíchejte sýr a špenát. Dochuťte solí a pepřem a přeložte do vymazaného pekáče.

Get in Touch

magazin

Další články autora

PR článek

Nejnovější články